top of page
Пошук

Представляємо Повнометражну національну конкурсну програму 5-ї едиції «ОКО»



Цьогоріч за приз у секції  НАШЕ ОКО змагатимуться 10  стрічок, які ми продемонструємо глядачам і в Україні, і в Болгарії протягом фестивального кінотижня.


Програмний відділ Міжнародного етнографічного кінофестивалю «ОКО» провів не один день за пошуком фільмів і переглядами численних заявок на участь у кінофестивалі, і нині ми хочемо оприлюднити назви фільмів, що увійшли до Повнометражної конкурсної програми НАШЕ ОКО, яка є фактично національним конкурсом.


«Спершу ми не були впевнені, що зможемо зібрати унікальний та самобутній повнометражний національний конкурс й за умовами прийому претендентами до міжнародної секції розглядали українські та болгарські повнометражні фільми. Та практика показала: ми помилялися. Ми були приємно вражені кількістю українських документальних фільмів, поданих на розгляд. Порадившись, ми вирішили зробити ще одну конкурсну секцію. Цьогоріч до повнометражного національного конкурсу ми відібрали 10 документальних фільмів, знятих в Україні, про Україну, режисерами-українцями або за участю українського продакшена й кінематографістів», — розповідає програмний директор «ОКО» Денис Буданов.


До участі у конкурсі були відібрані наступні фільми:


1. Бартка / Axe/Bartka, 2023, Україна, реж. Володимир Бакум.

2. Дихання / Breathing, 2022, Україна, реж. Віктор Петренко, Марія Панкова.

3. Кипарис / Cupressus, 2024, Україна, реж. Микола Носок.

4. Одеса уві сні / Dear Odesa, 2022, Італія/Україна, реж. Кирило Наумко.

5. Деміург / Demiurge, 2023, Україна, реж. Ольга Семак.

6. Кілометр / Kilometre, 2024, Україна, реж. Ганна Тиха.

7. Проникаюче світло / The Light Slipping Through, 2024, Україна, реж. Володимир Клюєв.

8. Поема для маленьких людей / A Poem for Little People, 2023, Україна / Литва / Велика Британія, реж. Іван Сауткін.

9. Правило двох стін /  Rule of Two Walls, 2023, Україна, реж. Девід Ґутнік.

10. Хвостики  під час війни /  War Tails, 2024, Канада / Україна, реж. Ольга Бирледяну.


Фільми-учасники змагатимуться за секційний приз у розмірі 600 євро. Журі обере й оголосить переможця під час церемонії закриття кінофестивалю в Софії. 


Нагадаємо, що стрічки українського повнометражного конкурсу будуть доступні для перегляду на офлайн-показах, які відбудуться з 8 по 15 вересня в м. Болград (Україна)  та з 8 по 15 листопада в м.Софія (Болгарія). Деякі фільми українські та болгарські глядачі зможуть подивитися у рамках онлайн-показів на платформах наших партнерів — MEGOGO та Neterra.TV протягом зазначених кінофестивальних днів. Крім того, за результатами всіх онлайн-показів буде обраний переможець глядацьких симпатій.

77 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page