top of page
Пошук

«ОКО» анонсує повний лайнап української едиції - 2024

Оновлено: 23 серп.


Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» (МЕКФ), що відбудеться в Україні з 8 по 15 вересня 2024 року, а також в Болгарії з 8 по 15 листопада 2024 року, оголошує перелік фільмів та програмних секцій, які будуть представлені на ювілейній 5-й едиції в Болграді.


Конкурсні секції та фільми, які відкриватимуть та закриватимуть кінофестиваль.


Цього року команда кінофесту підготувала для глядачів понад 100 стрічок з 61-ї країни. Зокрема, 88 фільмів ми покажемо в рамках чотирьох конкурсних секцій: НАШЕ OКO — Повнометражний національний конкурс, НАШЕ OКO — Короткометражний національний конкурсOKO GLOBAL — Повнометражний міжнародний конкурс  та  OKO GLOBAL — Короткометражний міжнародний конкурс.  Крім того, програмний відділ сформував дві позаконкурсні програми OKO ФОКУС та ОКО ХІТИ, і відібрав деякі фільми з попередніх едицій до програми OKO РЕТРОСПЕКТИВА. Також під час кінофестивального тижня  відбудеться низка спеціальних показів в секції OKO SPECIAL


Фільмом-відкриттям 5-ї едиції  «ОКО» в Болграді стане «Поема для маленьких людей» режисера Івана Сауткіна. Стрічку вперше показали торік на КМКФ «Молодість», після чого вона «мандрувала» закордонними фестивалями, зокрема, увійшла до селекції данського CPH:DOX. Нині «Поему для маленьких людей» знову побачать глядачі в Україні, а згодом відбудеться і її прем’єрний показ в Болгарії.  Це відвертий та інтимний погляд на найуразливіших, що опинилися на передовій кривавої війни, розв’язаної росією проти України, і на волонтерів евакуаційної команди, які ризикують своїм життям заради порятунку цивільних. Для них «маленьких людей» немає. Фільм також буде змагатися в повнометражній конкурсній секції НАШЕ ОКО. 


Фільмом-закриттям ми обрали ігрову ізраїльську стрічку режисерки Айелет Менахемі «Сім благословень». Це кіно стало справжньою національною сенсацією у 2023-му році, коли здобуло 11 кінопремій «Офір», включно зі званням найкращого фільму року, на церемонії вручення нагород Ізраїльської кіноакадемії. Також фільм був офіційною заявкою Ізраїлю в міжнародну секцію на премію «Оскар» — 2024. «Сім благословень» — трагікомедія про тиждень святкових родинних вечер після ізраїльско-марокканського весілля. Звісно, на порядку денному у героїв не тільки радощі, а й  сімейні образи, з'ясування взаємин та рефлексія над травмами – тобто цілий букет, в якому розкривається зіткнення культур і поколінь. В Україні та Болгарії показ цієї стрічки буде прем’єрним, крім того, вона візьме участь у конкурсі міжнародних повнометражних фільмів OKO GLOBAL.


Позаконкурсні секції та програми


Організатори МЕКФ «ОКО» вирішили цього року провести експеримент. Тому, окрім традиційної документалістики, яка завжди була основою усіх програмних секцій, до конкурсу увійшли також ігрові та анімаційні стрічки. Головна умова — наявність етнографічних елементів й так звана «постетнографія». Попри жанровий мікс відібраних стрічок і незначний ребрендинг назв секційних слотів, незмінними залишаються наша любов до кіно і бажання ним поділитися з аудиторією.


Програма OKO ФОКУС — це кінематографічна репрезентація візуального і тематичного стилю 5-ї едиції, в рамках якої ми поєднали такий жанр візуального та літературного мистецтва, як комікс, та видатних українсько-болгарських постатей – Тараса Шевченка та Христо Ботева. 


В секції ОКО ХІТИ відбудеться українська прем’єра стрічки, яка прогриміла на весь світ,  здобула перемогу в Каннах та номінувалася на премію «Оскар». Це робота «Чотири дочки» режисерки Каутер Бен Ханья, в якій поєдналися документалістика та ігрова реконструкція. Також в цій секції фестиваль представить популярні болгарські стрічки останніх років, які також брали участь у відомих міжнародних кінофестивалях. 


В секції OKO РЕТРОСПЕКТИВА на глядачів чекає занурення у творчість українського режисера Тараса Томенка, який стане цього року лауреатом почесної фестивальної нагороди за внесок у розвиток кіно. Крім того, ми покажемо вибрані фільми з попередніх едицій «ОКО». 

В програмі OKO SPECIAL будуть представлені фільми, створених членами фестивальної команди — директоркою «ОКО» Тетяною Станєвою та програмером «ОКО» Сергієм Зейналовим. До того ж глядачі побачать добірку стрічок від Суспільного й українську прем’єру українсько-данського кіноальманаха про наслідки повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Загалом кінофестиваль планує продемонструвати в українській частині заходів у змішаному форматі, як оффлайн у Болграді, так і онлайн на платформі MEGOGO з 8 по 15 вересня понад 100 стрічок. 


Фестивальні активності


Офіційна церемонія відкриття 5-ї едиції МЕКФ «ОКО» відбудеться 8 вересня 2024 року о 17:00 в будівлі КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради». Зірковими гостями на урочистому концерті стануть учасники етноелектронного проєкту «GG ГуляйГород» та  фольктріо «Пра». 


Протягом кінофестивального тижня відбудуться майстер-класи з народної пісні та танцю, працюватиме дитяча локація від фолькстудії «Правиця», а також благодійний ярмарок із сувенірами, фестивальним мерчем, крафтовими смаколиками від локальних виробників та виставка місцевих культур.


Однак «ОКО» — не лише про кіно та розваги. Ми запланували дві дискусійні панелі: «Культурна спадщина національних меншин — цінний ресурс культурної дипломатії» та «Національні будителі/лідери та історія. Що спільного між Україною та Болгарією?». В програмі також надихаючий семінар «Чому в буремні часи хочеться повертатися до свого коріння» за участю Софії Безверхої (@‌krapka.krapka) — культурної блогерки, філологині та амбасадорки всього українського.


Директорка, почесний президент, програмний директор та програмер про «ОКО»—2024


Директорка МЕКФ «ОКО» та режисерка Тетяна Станєва:

«Тепер у “ОКО” два доми — Україна (Болград) і Болгарія (Софія). 

Як українська болгарка я дуже щаслива знайомити ці дві культури між собою, розповідати про життя й побут, болі й надії цих двох рідних мені й близьких за духом народів. Показувати їх один одному і всьому світу. Офіційно ми  — українсько-болгарський фестиваль, тому робимо фокус на українському кіно в Болгарії, і на болгарському — в Україні, на тому, що нас поєднує і тому, що відрізняє. 

Наша Україна стікає кровʼю, наша Болгарія тоне в російській пропаганді. Нашою програмою ми перевʼязуємо їм рани, а культурною зброєю боремось за уми наших народів. Обрані фільми не тільки про наш сьогоднішній біль, а й про переосмислення та оплакування нашої болючої історії, зцілення давніх травм. В цих стрічках кожен впізнає себе й замислиться про свою ідентичність. Я впевнена, що сукупний досвід народів з усієї планети може дати відповіді на болючі питання.

Наша пʼята ювілейна едиція пробʼє шлях до емпатії та взаєморозуміння, створить такий необхідний нам сьогодні міжкультурний діалог. Катарсис, терапію і зцілення збереженою памʼяттю і набутим людством досвідом ми вам обіцяємо».


Почесний президент «ОКО» Юрій Дімчогло

«Доки гримлять танки, муза має кричати сильніше за них. Ось чому ми не просто бʼємось за те, щоб кінофестиваль продовжував існувати та “говорити”, а й розширюємо аудиторію до двох країн — України та Болгарії. Так голос “ОКО” буде сильніше, потужніше, чутніше. 

“Навчаючись чужого”, ми більше пізнаємо й себе. Отже, вкотре фестиваль саме про нас:  про дім, про рід, родину, про ідентичність, про коріння, історію і наше спільне сьогодення з роздумами про майбутнє людства. Приходьте на 5-ту едицію кінофестивалю “поговорити”!»


Програмний директор «ОКО» Денис Буданов:

«По-перше, хочу подякувати фестивальній дирекції та команді за пропозицію очолити цього року програмний відділ і внести своє бачення та деякі реформи в програмну політику та відбір фільмів.

Є негласне правило, що кінофестиваль здобуває свій перший ієрархічний статус коли в нього з'являється приставка “фестиваль з п’ятирічною історією проведення”. Звісно, що це “дитя”, яке ще буде рости, однак воно вже має сформований світогляд та прагне до експериментів і набуття свого голосу. Тож я сподіваюсь, що цьогорічна програма не тільки принесе різноманіття кінематографічне, але і дасть подальший фундамент для рефлексій і важливих обговорень зі сторони глядачів. 

Як програмний директор я намагався поєднати великий спектр сенсів, жанрів і знайти цікаві рішення для створення захопливої кінопрограми. Тож в ній ви побачите і роботи відомих режисерів та членів творчих команд, і спроби тих, хто тільки починає свій шлях у кіно, і  фільми, які через певні причини залишилися поза радарами медіа. Якщо говорити про конкурсні секції, я намагався підібрати конкурентоспроможні стрічки, які б гармонійно вплелися в програму».


Програмер кінофестивалю «ОКО», режисер Сергій Зейналов

«Радий долучитися до команди творчих та амбітних колег кінофестивалю. Під час роботи над цьогорічною програмою, ми зосередилися на ретельному відборі фільмів, що відображають сучасні пошуки самоідентифікації. Враховуючи всі нюанси, теми та жанри, ми прагнули створити програму, яка б не лише захоплювала глядачів, але й пропонувала їм нові перспективи та простір для глибоких рефлексій. Досвід режисера став мені у пригоді у процесі створення розкладу показів фестивалю — допоміг сформувати його таким чином, щоб кожен фільм органічно доповнював інші, формуючи цілісне та гармонійне кінематографічне враження. Щасливий, що “ОКО” дасть можливість великій аудиторії України та Болгарії познайомитися з нашими знахідками. До зустрічі на кінофестивалі!» 


Нагадаємо, що стрічки, які увійшли до конкурсної, позаконкурсної, ретроспективної програм та спеціальних показів, будуть доступні для перегляду на офлайн-показах з 8 по 15 вересня в Болграді (Україна)  та з 8 по 15 листопада в Софії (Болгарія). Деякі фільми українські та болгарські глядачі зможуть подивитися у рамках онлайн-показів на платформах наших партнерів — MEGOGO (у вересні на території України) та Neterra.TV (у листопаді в Болгарії) протягом зазначених кінофестивальних днів. Крім того, за результатами всіх показів буде обраний переможець глядацьких симпатій. 


Лайнап «ОКО»—2024



1. Бартка / Axe / Bartka, 2023 р., реж. Володимир Бакум Україна — нон-фікшн

2. Дихання / Breathing, 2022 р., реж. Віктор Петренко, Марія Панкова, Україна — нон-фікшн

3. Кипарис / Cupressus, 2024 р., реж. Микола Носок, Україна — нон-фікшн

4. Одеса уві сні / Dear Odesa, 2022 р., реж. Кирило Наумко, Італія/Україна — нон-фікшн

5. Деміург / Demiurge, 2023 р., реж. Ольга Семак, Україна — нон-фікшн

6. Кілометр / Kilometre, 2024 р., реж. Ганна Тиха, Україна — нон-фікшн

7. Проникаюче світло / The Light Slipping Through, 2024 р., реж. Володимир Клюєв, Україна — нон-фікшн

8. Поема для маленьких людей / A Poem for Little People, 2023 р., реж. Іван Сауткін, Україна / Литва / Велика Британія — нон-фікшн

9. Правило двох стін /  Rule of Two Walls, 2023 р., реж. Девід Ґутнік, Україна — нон-фікшн

10. Хвостики  під час війни /  War Tails, 2024 р., реж. Ольга Бирледяну, Канада / Україна — нон-фікшн



1. Якось так про це Різдво / И това е за тази Коледа / And that’s for this Christmas, 2024 р., реж. Петир Вилчев, Болгарія — ігровий

2. Балада про самозваного лицаря Желязка та вогнедишного дракона Димча / Балада за самозвания рицар Желязко и огнедишащия дракон Димчо / Ballad of Ferris the Self-appointed Knight and Smokie the Fire Breathing Dragon, 2024 р., реж. Пенко Гелєв, Болгарія — анімаційний

3. Цвіте терен / Fleurs d'épine / Blackthorn Blossom, 2023 р., реж. Ольга Стуга, Франція/Україна — нон-фікшн           

4. Комма / COMMA, 2023 р., реж. Соня Лелюх, Німеччина/Україна — анімаційний

5. Даморе —  Про любов / Даморе — За любовта / Damore — About Love, 2023 р., реж. Нікола Замбеллі, Болгарія — ігровий

6. ! (Знак оклику) / ! (Exclamation Mark), 2023 р., реж. Орест Смілянець, Україна — нон-фікшн 

7. Йоргос Гунаропулос з Созополя / Йоргос Гунаропулос от Созопол / Giorgos Gounaropoulos from Sozopol, 2023 р., реж. Елисавета Станчева, Болгарія — нон-фікшн

8. Обіруч / Heart Hug, 2023 р., реж. Римма Ґефен, Ніка Жукова, Ізраїль — анімаційний

9. Хатка / Hut, 2024 р., реж. Катерина Тюрі, Україна — нон-фікшн

10. Калина Малина / Kalyna Malyna, 2023 р., реж. Поліна Запольська, Україна/Латвія — анімаційний

11. Мокош / Mokosh, 2023 р., реж. Анна Дудко, Україна — анімаційний

12. Мама / Mother, 2023 р., реж Марія Феленко, Україна — ігровий

13. Мій тато — дослідник блискавок / My Dad is a Lightning Researcher, 2023 р., реж. Ірина Шостак, Україна — нон-фікшн

14. Головування в Раді Безпеки ООН / Security Council Presidency, 2024 р., реж. Кирило Наумко, Україна — нон-фікшн

15. Солдатик / The Soldier, 2023 р., реж. Данил Дедков, Україна — ігровий

16. Spirit, 2024 р., реж. Марія Хомутіна, Україна — нон-фікшн       

17. La Terreur, 2024 р., реж. Михаль Тальковський, Україна — ігровий

18. Слід / Следа / Trace, 2022 р.,  реж. Аспарух Петров, Болгарія — анімаційний

19. Tutti, 2023 р., реж. Алла Савицька, Україна — нон-фікшн

20. WAR 24, 2023 р., реж. Тетяна Пересунько, Дмитро Шишко, Україна — нон-фікшн

21. Ми вдома / We Are Home, 2024 р., реж. Роман Краснощок, Антон Чистяков, Велика Британія/Україна — нон-фікшн



1. Архів майбутнього / Archiv der Zukunft / Archive of the Future, 2023, реж. Йорг Бургер, Австрія — нон-фікшн

2. Сигаретна дошка для серфінгу / The Cigarette Surfboard, 2024, реж.  Бен Джадкінс, США — нон-фікшн

3. БожеВільні / Diagnosis: Dissent, 2023 р., реж. Денис Тарасов, Україна — ігровий

4. KIX, 2024 р., реж. Балінт Ревес, Давід Мікулан, Угорщина/Франція/Хорватія — нон-фікшн

5. Життя і смерть ялинки / Kalėdų eglutės gyvenimas ir mirtis / Life and Death of a Christmas Tree, 2023 р.,  реж. Артурас Євдокімовас, Литва/ Данія/ Грузія — нон-фікшн

6. Хлопчик із гір / Mountain Boy, 2024 р., реж. Зайнаб Шахін, ОАЕ/Велика Британія — ігровий

7. Гори / Mountains, 2023 р., реж. Моніка Сорель, США — ігровий

8. Моя Oзерна / Moja Ozerna / My Place Ozerna, 2022 р., реж. Каріна Бедковська, Польща — нон-фікшн

9. Ніяких зимових канікул / Dhorpatan / No Winter Holidays, 2023 р., реж. Раджан Катет, Сунір Панді, Непал/ Південна Корея/ Румунія  — нон-фікшн

10. Одного разу в Андах / Érase una vez en los Andes / Once Upon a Time in the Andes, 2023 р., реж. Ромуло Сулька Рікра, Перу — ігровий

11.Киснева станція / Oxygen Station, 2023, реж. Іван Тимченко, Україна/Чехія/Швеція/Словакія — ігровий

12. Чума / Чума / Plague, 2023 р., реж. Іван Владіміров, Болгарія — ігровий

13. Реп і олені /  Revontulten räppäri / Rap and Reindeer, 2023 р., реж. Петтері Сааріо, Фінляндія — нон-фікшн

14. Сім благословень / Sheva Brachot / Seven Blessings, 2023 р., реж. Айелет Менахемі, Ізраїль — ігровий

15. Вони можуть зустріти схід сонця / That They May Face the Rising Sun, 2023 р., реж. Пет Коллінз, Ірландія/Велика Британія (Північна Ірландія) — ігровий

16. Невагома / Weightless, 2023,  реж. Марта Гринюк, Нік Томас, Нідерланди/Україна  — нон-фікшн


OKO GLOBAL — Короткометражний міжнародний конкурс


1. 2720, 2023 р., реж. Базиль да Кунья, Португалія/Швейцарія — ігровий   

2. Про веселих бегемотів і сумних павичів / About Happy Hippos and Sad Peacocks, 2024 р., реж. Елькін Кальдерон Ґевара, Йоганнес Ферстер, Німеччина/Колумбія — нон-фікшн

3. Абель / Abel, 2024 р., реж. Декель Беренсон, Пол Веслі, США/Велика Британія/Мексика — ігровий  

4. Майже забуте / Quase Me Lembro / Almost Forgotten, 2023 р., Міґел Ліма, Дімітрі Міхайловіч, Португалія — анімаційний

5. Ахерон / Aqueronte, 2023, реж. Мануель Муньйос Рівас, Іспанія — ігровий 

6. Какофонія на балконі / Balcony Cacophony, 2023 р., реж. Квентін Габергам, Нідерланди — анімаційний

7. Ми там були / Been There, 2023 р., реж. Коріна Швінгрубер Іліч, Швейцарія — нон-фікшн 

8. Великий день / Schützenfest / The Big Day, 2024 р., реж. Леннарт Гюпер, Леннарт Мікетта, Австрія/Німеччина — нон-фікшн 

9. Шобрет / The Blanket, 2024 р., реж. Реґіна Вітані, Карл Кайзел, Естонія — нон-фікшн

10. Кров / Ratthum / Blood, 2023 р., реж. Ватхана Суґанья Суппія, Велика Британія — ігровий

11. Бай, бай, Benz Benz, 2023 р., Мамун Рталь Беннані, Жуль Руффіо, Франція/Марокко — нон-фікшн 

12. Позивний «Пупі» / Comrade Poopy, 2024 р., реж. Анонім «M», М’янма/Франція/Японія — нон-фікшн

13. Їй-богу! / Cross My Heart and Hope To Die, 2023 р., реж. Сем Манакса, Філіппіни — ігровий

14. Мрії, мов паперові кораблики / Des rêves en bateaux papiers / Dreams Like Paper Boats, 2024 р., реж. Самюель Сюффрен, Гаїті — ігровий

15. Смажена качка / Sorsapaisti / Duck Roast, 2023 р., реж. Єліца Єрініч, Фінляндія — ігровий 

16. Вторгнення / Fár, 2023 р., реж. Ґуннур Мартінсдоттір Шлютер, Ісландія — ігровий

17. Забути Леніна / Hyvästit Leninille / Forgetting Lenin, 2024 р., реж. Інка Акте, Ейнарі Паакканен, Фінляндія — нон-фікшн

18. Все далі й далі / Chhngai dach alai / Further and Further Away, 2022 р., реж. Полен Лі, Камбоджа — ігровий

19. Коза / The Goat, 2024 р., реж. Реза Мірзаей, ІРІ — ігровий 

20. Сивий березень / Die graue March / Greylands, 2023 р., реж. Шарлотте Вальтерт, Альваро  Шок, Швейцарія — анімаційний 

21. Групове фото / Foto di gruppo / Group Picture, 2023 р., реж. Томмазо Франджіні, Італія — ігровий

22. Свята вода / Swiataja Wada / Holy Water, 2023 р., Андрей Куціла, Польща — нон-фікшн

23. Невидимий кордон / Die unsichtbare Grenze / Invisible Border, 2022 р., реж. Марк Ґершторфер, Австрія — ігровий

24. Світло світла / Fos ek fotos / Light of Light, 2023 р., реж. Нерітан Зінксірія, Греція нон-фікшн

25. Маріуполь. Сто ночей / Mariupol. A Hundred Nights, 2023 р., реж. Софія Мельник, Україна/Німеччина — анімаційний

26. Знайомтесь, Даніель / Meet Daniel, 2024 р., реж. Аріс Каціяніс, Греція — нон-фікшн

27. Спогади чужоземки / Memories of the Foreign, 2023 р., реж. Тольґа Карааслан, Австрія — нон-фікшн

28. Нічого особливого / Nothing Special, 2024 р., реж. Єфрат Берґер, Франція/Ізраїль — анімаційний

29. Літня пані шукає (любов) / Starsza Pani szuka / Old Summer, 2023 р., реж. Марія Відер, Польща — нон-фікшн

30. Наша уніформа / Our Uniform, 2023 р., реж. Єґане Могаддам, ІРІ — анімаційний

31. Свято Квітів / Phool Dei, 2024 р., реж. Картік Магаджан, Індія — анімаційний

32. Сатурн / Saturn / Saturno, 2022 р., реж. Андре Ґйомар, Луїш Кошта, Португалія — ігровий

33. Бик у шкаралупі / Boi de Conchas / The Shell Covered Ox, 2024 р., реж. Даніел Бароса, Бразилія, США — ігровий

34. Сестри вітру / Sisters of Wind / Hermanas del Viento, 2024 р., реж. Хулія Каррісо Соланас, Аргентина — нон-фікшн

35. Весна 23 / Chūn èrshísān / Spring 23, 2024 р., реж. Джиї Ван, Китай — ігровий

36. Розкажіть мені про Людину з реп’яхів / Tell Me About the Burryman, 2023 р., реж. Джулія Паркс, Велика Британія — нон-фікшн

37. Цицьки / Tits, 2023 р., реж. Ейвін Ландсвік, Норвегія — ігровий

38. Традиція / Tradition / Teamül, 2023 р., реж. Алі Різа Баязит, Туреччина — ігровий

39. Що пам'ятає земля / What the Soil Remembers, 2023 р., реж. Хосе Кардосо, Еквадор/ПАР — нон-фікшн

40. Там, де не ходять кораблі /  Acolo unde bărcile nu ajung / Where No Ships Go, 2023 р., реж. Влад Бузаяну, Румунія — ігровий

41.  Чому ти залишив коня на самоті? / Pourquoi As-Tu Laissé le Cheval à sa Solitude? / Why Did You Leave the Horse Alone? 2024 р., реж. Фаузі Бенсаїді, Франція — ігровий


OKO ФОКУС — Позаконкурсна програма 


1. Безславні кріпаки /Once Upon a Time in Ukraine / The Inglorious Serfs, 2020 р., реж. Роман Перфільєв, Україна — ігровий,  

2. Тарас. Повернення / Taras. Return, 2019 р., реж. Олександр Денисенко, Україна/Казахстан — ігровий

3. Ботев: у тіні пам'ятника / Ботев: в сянката на паметника / Botev: In the Shadow of the Monument, 2016 р., реж. Жезко Давидов, Болгарія — нон-фікшн  


OKO РЕТРОСПЕКТИВА


==  Ретроспектива Тараса Томенка  ==

1. Терикони / Terykony / Boney Piles, 2022 р., реж. Тарас Томенко, Україна — нон-фікшн

2. Будинок «Слово». Нескінчений роман /“Slovo” House. Unfinished Novel, 2021 р., реж. Тарас Томенко, Україна — ігровий

3. Будинок «Слово» / Slovo House, 2017 р., реж. Тарас Томенко, Україна — нон-фікшн

4. Тир / The Shooting Gallery, 2001 р., реж. Тарас Томенко, Україна — ігровий

5. Бійня / The Slouther House, 1998 р., реж. Тарас Томенко, Україна — ігровий


== OKO — Найкраще… ==


1. Портрет на тлі гір / A Portrait on the Background of Mountains, 2019 р., реж. Максим Руденко, Україна — нон-фікшн

2. Будинок / Das Haus / The Building, 2019 р., реж. Тетяна Кононенко, Матільда Местер, Україна/Німеччина — нон-фікшн

3. Ів’янч, олень-диявол / Iwianch, el diablo venado / The Devil Deer, 2021 р., реж. Хосе Кардосо, Еквадор — нон-фікшн  

4. Я — Шанс (і) / I am Chance, 2022 р., реж. Марк-Анрі Вайнберг, Бельгія/Конго — нон-фікшн


OKO ХІТИ — Позаконкурсна програма


1.  Уроки Благи / Уроците на Блага / Blaga’s Lessons, 2023 р., реж. Стефан Командарев, Болгарія/Німеччина — ігровий

2. Діада / Диада / Dyad, 2023 р., реж. Яна Тітова, Болгарія — ігровий

3. Чотири дочки / Les filles d'Olfa / Four Daughters, 2023 р., реж. Каутер Бен Ханья, Франція/Туніс/Німеччина/Саудівська Аравія — нон-фікшн 

4. Піднесення / Възвишение / Heights, 2017 р., реж. Віктор Божинов, Болгарія/Північна Македонія — ігровий


OKO SPECIAL — Позаконкурсна програма 


1. Лишатися (Не) Можна / (Im)possible to Stay, 2023 р., реж. Сергій Зейналов, Україна — нон-фікшн

2. Врятуй / Save, 2024 р., реж. Сергій Зейналов, Максим Хотіленко, Україна — нон-фікшн

3. Альманах «П'ять фільмів з війни — українсько-датська транскордонна співпраця» / Almanac “Five Films From the War — A Ukrainian Danish Cross Border Collaboration”, 2023 р., реж. Адда Еллінг, Тетяна Буяло, Іда Ґрон, Кеннет Соренто, Аніта Матал Гопланд,  Троельс Гансен, Україна/Данія — нон-фікшн

4. Листи з війни. Лист 1. Пульс України / War Letters. Letter 1. Pulse of Ukraine, 2024 р., реж. Тетяна Станєва, Україна/Болгарія — нон-фікшн 

5. Таким мене зробила війна / The War Has Changed Me This Way, 2023 р., реж. Олена Кривенко, Україна — нон-фікшн

6. Капеланки. Молитва у пеклі / Women chaplains. Prayer in the Hell, Суспільне, Україна — нон-фікшн

7. Мій Крим / My Crimea, 2023 р., реж. Олена Кривенко, Україна — нон-фікшн




110 переглядів0 коментарів

Comentários


bottom of page