top of page
Пошук

«ОКО» в Болграді: три дні кіно, щирих обіймів та сліз!



Якби не було за кордоном добре, вдома, в Україні, в нашій рідній Бессарабії — найкраще. Ми повернулися з Європи й протягом 2, 3 та 4 грудня провели кінопокази вдома в Болграді. Тут членів команди Міжнародного етнографічного кінофестивалю «ОКО» зустріли з усією гостинністю й почестями: була й червона доріжка, і свічки, і творчі колективи у народних костюмах, і родина з дитятком, загорнутим у яскраво-рожеву пелюшку, яке символізує наш молодий, але дуже перспективний кінофестиваль. Таку церемонію зустрічі організували представники Болградського центру культури та дозвілля, Відділу культури, туризму, молоді та спорту й адміністрації Болградської міської ради.


Протягом трьох днів було багато емоцій та вражень: мініконцерти від місцевих артистів, теплі слова від співорганізаторів, жваві обговорення фільмів із глядачами, спільне виконання патріотичних пісень.


Директорка кінофестивалю Тетяна Станєва підсумовує: «Вдома завжди затишно, спокійно і світло на душі, навіть якщо навколо падають бомби і темно. Дім дає сил і натхнення. Болград зустрів нас вдячними глядачами, запаленими серцями і надихнув впевненістю, що наступна четверта едиція відбудеться в Болграді, у вільній, мирній Україні. Договір співпраці із мерією Болграда на наступну едицію підписаний. Чекаємо перемоги. І вже готуємось до нового відбору фільмів.


Фільми, як ніщо інше, допомагають пізнавати світ і самих себе, рефлектувати і ще довго відчувати післясмак. Ми розуміємо свою відповідальність, коли підбираємо фільми для програми, адже таким чином формуємо погляди, виховуємо цінності. З іншого боку, відбувається і зворотний процес: кіномистецтво віддзеркалює болі та надії, недоліки та цінності суспільства, які потім глядач переосмислює. Ми розуміємо і свою місію — виховувати культуру кіно в регіонах. Щоб усі учасники процесу бачили в цьому і інструмент впливу, і духовне збагачення, і власну медицину. Тож впевнені у тому, що робимо. Працюємо далі над тим, щоб все було Україна, все було кіно, і все було “ОКО”».


Тільки подивіться, як гарно ми провели час у Болграді!


Покази відбулися завдяки підтримці Посольства Республіки Болгарія в Україні, Міністерства закордонних справ Болгарії в рамках програми «Болгарська допомога для розвитку», Болградської міської ради, ТОВ «Поромний комплекс Орлівка» й особисто Юрія Дімчогло, який є Почесним президентом кінофестивалю, медіасервісу MEGOGO та Державного агентства України з питань кіно.

17 переглядів0 коментарів

コメント


bottom of page