top of page
Пошук

Склад журі конкурсу повнометражних фільмів ІІІ Міжнародного фестивалю етнографічного кіно «ОКО»!




Ми готові оголосити склад журі конкурсу повнометражних фільмів ІІІ Міжнародного фестивалю етнографічного кіно «ОКО»!


Оцінювати повнометражні стрічки нашої програми будуть троє професіоналів з абсолютно різним досвідом і творчим шляхом. Серед них Арнольд ван Брюгген з Нідерландів, Олена Івановська та Геннадій Кофман з України.


Детальніше про їхні біографії та сфери інтересів – нижче.




Арнольд ван Брюгген (Нідерланди)

Режисер, сценарист, а також співвласник компанії з виробництва документальних фільмів "Prospektor Amsterdam". Пана Арнольда понад усе захоплює те, як великі історичні зміни впливають на повсякденне життя людей. У всіх своїх роботах режисер експериментує з різними форматами історій, у яких поєднуються фільм, виставка, Інтернет і улюблений формат його публікації – книга. Зараз він працює над документальним серіалом, подкастом і вебдокументом про великий скарб, знайдений серед уламків із судна, який ставить під загрозу невелике острівне співтовариство.




Івановська Олена (Україна) Докторка філологічних наук, професорка кафедри фольклористики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Авторка близько 120 наукових, навчально-методичних та популярних публікацій. Наукові інтереси – історія та теорія фольклору, семіотичний аналіз фольклорного тексту, звичаєве право українців, культурна антропологія. Членкиня Експертної ради при Міністерстві культури та інформаційної політики України з нематеріальної культурної спадщини; членкиня Міжнародної організації народного мистецтва (IOV) - міжнародної неурядової організації, яка підтримує консультативні відносини з ЮНЕСКО. Наукова консультантка багатьох культурних проектів, зокрема українського ЗD-мультфільму «Мавка. Лісова пісня» (компанії Animagrad, Film.UA.Group); комп'ютерної гри «The Forest Song» (Colabee Studios, USA).




Геннадій Кофман (Україна) Продюсер, член правління та один із засновників Міжнародного фестивалю документального кіно Про права людини Docudays UA, член правління Української кіноакадемії, член Європейської Кіноакадемії. У 1992-у заснував у Харкові «кінокомпанію Магіка-фільм» - одну з перших незалежних продакшен-компаній в Україні. Як продюсер створив декілька анімаційних та понад 50 документальних фільмів. Стрічки брали участь та отримали нагороди багатьох провідних міжнародних кінофестивалів, приміром: «Причинна», реж. А. Щербак (Приз Українсько кіноакадемії), «Дельта», О. Течинський (Найкращий український документальний фільм, приз FIPRESCI, DokLeipzig Honorable Mention, ARTDOCFEST Award; «Жива ватра», реж. О. Костюк (спеціальний приз журі кінофестивалю Hot Docs; The American Cinematographer Award; Найкращий український фільм 2011-2015)

41 перегляд0 коментарів

댓글


bottom of page